nedjelja, 21. kolovoza 2011.

дај направи нешто

Дај згреши нешто
за да ги пуштам
внатрешните птици на слобода
да се испружам на црвен килим
и да уживам илјада години
во самотијата на Маркез
раскажана со лелеави букви
дај направи нешто
да те казнам без судење
и да ги пуштам
внатрешните ангели надвор.

Nema komentara:

Objavi komentar