četvrtak, 25. kolovoza 2011.

лоши денови

Имаше лоши денови
кога земјата гореше
кога ми ги отуѓија сите добри особини
кога моите предмети мирисаа на мастило и на страв
кога вложениот труд го фрлив во мирна вода
имаше лоши денови
кога небесниот свод гореше
го запалив со лутината што во мене галопираше.

Nema komentara:

Objavi komentar