petak, 26. kolovoza 2011.

анонимна

На кораб сум во анонимна вреќа
ме пече сонцето темно од црна магија
околу мене ѕвечкаат монети
се движиме од Запад кон Исток
или обратно во непознат правец
ако избегам
ќе ја употребам креативноста
ќе го украсам подводниот свет
ќе бидам близу до сирените
а сепак ќе си останам анонимна.

Nema komentara:

Objavi komentar