petak, 9. rujna 2011.

не е важно

Тоа што не ми оди
и што едноставно немам среќа
што не поместив ни една човечка граница
што не поминав километар со тешка книга на главата
тоа сега не е важно
се удавив во солена вода
светците не го слушнаа апелот за помош
а секој неуспех раѓаше солзи
но не е важно
јас стрпливо чекам тркалото да се сврти.

Nema komentara:

Objavi komentar