petak, 16. rujna 2011.

купувам...

За без пари купувам време.
Од солзи правам стрели
и ги боцкам туѓите срца.
Оддалеку сум песочен часовник
а одблизу само цврст карактер.
Јас само купувам и купувам
страстно и ненаситно
а светот е поле со растурени богатства.

Nema komentara:

Objavi komentar