subota, 17. rujna 2011.

вештачко цвеќе

За каква надеж ми зборуваш
кога стеблата се суви
гранките се мртви,
а плодови можам само да замислувам
каков е овој живот со песимизам?
какви се овие пеколни бои?
о,боже направи да бидам вештачко цвеќе.

Nema komentara:

Objavi komentar