utorak, 20. rujna 2011.

оваа рака

Оваа рака солидно пишува
ти подава сто слики
како сто мрежи
што можат да те уловат
ти кажува дека не е се завршено
тогаш кога собата се стеснува
и затемнува сама по себе
оваа рака може да те расплаче
а солзите да заличат на роса или дожд
оваа десна рака за ништо не ја менувам.

Nema komentara:

Objavi komentar