petak, 14. listopada 2011.

самотија

Откако видов самотија во празните чаши
се топлев во орманот со приказни
низ шарениот прозорец бакнав лавина со снег
ги здружив двете раце
за да испратам необично голем поздрав
откако видов самотија во просторот
меѓу ѕвездите и луѓето
решив да творам до бескрајот и назад...

Nema komentara:

Objavi komentar