ponedjeljak, 17. listopada 2011.

не е тука

Не е тука,далеку е
ќе се врати кога ќе биде доцна
кога околината ќе оседи
кога сите ќе исплетеме ловоров венец
кога нема да се распознаеме
пак ќе биде туѓинец
не е тука,во друга земја е
само спомените одвреме навреме
тивко на прсти се враќаат
за да ги вознемируваат моите сетила.

Nema komentara:

Objavi komentar