srijeda, 2. studenoga 2011.

прашај ги другите

Прашај ги другите
нека оценат дали добро си ја чувам
и негувам младоста
дали сеуште ја слушам песната за индиското лето
дали се разликуваме
како егзотичен песок и црвена земја
дали им се допаѓа
звучноста на моето име
прашај ги другите
јас мудро ќе молчам.

Nema komentara:

Objavi komentar