četvrtak, 17. studenoga 2011.

ти оставив порака

На масата, на столот и во воздухот
ти оставив дебела порака
со мирис на какао и вкус на кокос
толку јасна, а сепак не разбрана
повеќе за нас, а помалку за другите
со ветување дека утре
ќе се борам повеќе од денеска
ти оставив порака
со траги од скршен лет во височина.

Nema komentara:

Objavi komentar