srijeda, 14. prosinca 2011.

го барав насекаде...

Го барав насекаде
трчав по мирисот на неговото прво кафе
водена од моќни мисли
поттикната од нашата автобиографија
научена на памет
со високи идеали како високи потпетици
го барав насекаде
со вечни меури од сапуница
спастрени во џебовите
а остана само пуста надеж
и роса на чевлите.

Nema komentara:

Objavi komentar