četvrtak, 8. prosinca 2011.

најдолга ноќ

Ова е најдолгата ноќ
нека ме понесат конфетите на своите раце.

Во луксузните чаши за вино
ќе замислам минијатурни мориња.

Ќе се простам со аладиновата ламба
и со парче небо ќе напишам богато писмо
за убави и среќни денови.

Ова е најдолгата и најсвечена ноќ
нека ме понесат конфетите на своите крилја.

Nema komentara:

Objavi komentar