ponedjeljak, 2. travnja 2012.

последниот бисер

Ти го давам последниот свој бисер
затоа што ѓердан не ми остана
ниту поезија во суперлативи
сега ми фали раката на послабиот
и моќта на посилниот
за да ги прегазам оние што ме згазиле
и да ги преболам
оние што никогаш не ме сакале
ти го давам последниот мој бисер
што сакаш направи му
кога тој ќе се помири со безвредноста
мене одамна ќе ме нема.

Nema komentara:

Objavi komentar