subota, 14. travnja 2012.

погрда од пепел

Ќе бидам погрда од пепел
ако ти простам
ако ја фрлам наметката од моето лице
ако меѓу копјата на залезот
убавиот сон го продадам за лага
ако ја присвојам злобата што ја нудиш
погрда од пепел да бидам
ако ти отворам пат за назад
тебе кој свесно бараш една шанса
а потајно сонуваш за илјада други.

Nema komentara:

Objavi komentar