petak, 13. srpnja 2012.

што правиш ?

Што правиш во мојот живот 
кога војна ти објавив пред векови
се ослободив од сите стравови 
научив како да избегам од затворен круг
само со душата  железни врати да отворам
знам сонцето да го скротам
од оганот килим да исткајам
во монистра да ти го соберам гневот
ама не сакам   
и нема лесно да ме собориш 
ти што носиш црна магија во очите 
што правиш во мојата сегашност 
кога војна ти објавив во мислите?

Nema komentara:

Objavi komentar