četvrtak, 19. srpnja 2012.

мораш да ме прифатиш

Ѕидовите не кажуваат каде грешам 
овие ориентални очи 
те гледаат и кога не си присутен
на бирото имам  пустински цвет 
се нафатив да го полевам додека сум жива
мораш да ме прифатиш
климата на мојата земја 
е навлезена во мојата душа
носталгијата со ѕвона се огласува
мораш да ме прифатиш 
со сите мани и чудесии
мораш да ме засакаш 
со сите топли и ладни бои 
споени во витражот на моето живеење.

Nema komentara:

Objavi komentar