petak, 3. kolovoza 2012.

изгрејсонце

Чекам изгрејсонце
со темјан и солзи во очите 
да го истерам злото 
од оваа шарена приказна 
мене во илјада ме нема 
во десет илјади не ме наоѓаш 
јас чекам изгрејсонце.

Nema komentara:

Objavi komentar