ponedjeljak, 13. kolovoza 2012.

пронајди се во поезија

Кога ќе се разбудиш од убави соништа,
пронајди се во мојата себична поезија, 
со поглед стрелам во твојата гордост, 
а добро е само она што е вистинско,
се друго е карикатиура во песок, 
и затоа бранови ти носам, 
меѓу две скромни воздишки,
пронајди се во мојата самобендисана поезија.

2 komentara:

  1. Некои луѓе имаат повеќе имагинација од просекот. Овие се само поети. Како може да се добие во? Постои потреба на срцето ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Не ми е јасен твојот коментар?Ти се допаѓа или не песната ?

    OdgovoriIzbriši