utorak, 23. listopada 2012.

тежина

Турнав камен од своето срце 
поминаа три вечери
раскажав три бајки
неповикани ми се вратија 
старите емоции
од своето лице симнав 
превез со тага
а планини струпав 
на грбот на непријателите
о, боже, каков живот, 
каква неизмерна тежина.


Nema komentara:

Objavi komentar