nedjelja, 13. siječnja 2013.

иницијали

Истурив мастило врз твоите иницијали

затоа црвенеам како булка 
ги отварам кафезите 
ги ослободувам птиците
ги отфрлам стравовите 
и ги негирам извинувањата
една врата заклучувам
а отклучувам сто нови 
душата е слободна и збунета
деновите се неотповикливо бреме 
заради твоите иницијали 
твоето его
твоите траги во времето непремостено.  

Nema komentara:

Objavi komentar