utorak, 16. travnja 2013.

нема назад...

Нема златни рипки

ниту втори шанси 
не се враќаат саканите луѓе
ниту оние што некогаш не сакале 
возовите одат напред
а ние растеме во туѓите очи 
со ножички на оригами ја кроиме судбината 
а времето плови на сончеви сидра 
нема назад, 
нема никогаш...

Nema komentara:

Objavi komentar