petak, 14. veljače 2014.

твоето небо, моја хартија

Твоето небо е моја хартија
таму горе некој друг пишува
за пофалба без награда
за ловоров венец 
за луѓето што се како дрво без корен
за убавите жени како самовили
твоето небо е моја хартија 
таму ја оставив првата буква од своето име... 

Nema komentara:

Objavi komentar