utorak, 2. prosinca 2014.

љубов заспана

Ти си мое ремек дело,
мој жежок костен во дланките,
мој проблем и моја страст, 
причина за постоење 
на секој мој убав збор,
ти си во моето срце,
во мојата жолта куќа
што се вика дом,
ти си моја раскошна младост,
моја љубов заспана.

Nema komentara:

Objavi komentar