subota, 27. prosinca 2014.

забрането овошје

Вчера те сретнав во сон, 
и се ми раскажа,
дека сум твое зимско цвеќе,
што расте на асфалтот,
ако ме сакаш,
ќе се лутат твоите, 
ако те сакам, 
ќе ме избришат моите, 
останува само да те гледам,
преку решетките  
на мојот еднонасочен ѕид,
ти, ти си прекрасен, 
но си мое забрането овошје.

Nema komentara:

Objavi komentar