subota, 6. prosinca 2014.

овој град

Заљуби се во овој град 
што не може да се изоди пеш.
Овој туѓ град 
што ќе биде наш.
Кога ќе остареме, ќе се сретнеме
ќе се сетиме,
дека бевме млади,
ама не бевме мудри. 
Пронајди се себе и мене, 
во овој простран град, 
кога врне се кријам
под неговите чадори. 

Nema komentara:

Objavi komentar