utorak, 3. veljače 2015.

одам

Одам пред времето
Зад мене е денот со скинати чевли
И ноќта со полна месечина во џебот
Одам храбра и бесна
Од камен дијамант ќе направам
Од облак вода ќе истискам
И поток ќе направам
Одам сама и гордо
Без да се свртам назад
Одам, за да сменам нешто
Во својот живот.

Nema komentara:

Objavi komentar