nedjelja, 8. veljače 2015.

надоаѓаат реките

Надоаѓаат реките 
да ја однесат куќата што не е дом
ме уби со поглед неколку пати 
и пак оживеав 
овој пат нема спас
ќе се удавам 
ќе бидам зелен лист 
што ќе плива на површината 
ќе бара коцки чоколада
ќе кажува убави зборови за луѓето

надоаѓаат реките 
надоѓаат стравови големи колку небото. 

Nema komentara:

Objavi komentar