petak, 20. veljače 2015.

товар

Зимата пристига на снежни санки
Влегувам во нова соба
Со стар распоред
Додека другите ништо не знаат
Си забранив да те сакам
И во себе носам товар од планини
Кој не дава да пишувам
Да сонувам како што сакам
Влегувам во нова соба
Со стар распоред
Секој мој збор
Секое цвеќе на масата
Е мој проклет товар.

Nema komentara:

Objavi komentar