ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

имам причина

Имам причина 
да сакам безусловно, 
а да ме мразат скромно
во дел од секунда,
да праќам насмевки за добро утро, 
да добивам клетви за добра ноќ,
да подарувам време 
на пријатели, познаници, добронамерници 
со лоша намера
имам мотив  
да пишувам за себе, 
да читаат другите, 
а никој да не ја разбере 
длабочината на мојата душа,
каде наместо непријателски секири 
се вкрстуваат старомодни пенкала
и по моја наредба творат,
имам  причина
за уште малку поезија
за многу стихови. 

Nema komentara:

Objavi komentar