četvrtak, 5. ožujka 2015.

кога бев дете

Последен пат кога бев дете
се разбудив заедно со пролетта,
во туѓа земја си ги заборавив
чевлите и панделките,
и одтогаш сонувам 
да се вратам назад,
да најдам нови лица,
добри луѓе,
и предизвици што вредат.

Nema komentara:

Objavi komentar