četvrtak, 12. ožujka 2015.

роб на своите мани

Ќе го изедам злото
како десерт со јагоди и шлаг
ќе молчам пред другите
ќе замижам пред хороскопот
ќе го искинам вечниот календар
за да не биде вечен
ќе живеам по свое
ќе бидам роб на своите мани
мани големи како малите луѓе.

Nema komentara:

Objavi komentar