subota, 14. ožujka 2015.

слободна

Ќе побегнам од вашите правила,
ќе дадам одговор на сите прашања,
ќе ви ги украдам и последните железни пари,
за да ви докажам дека сте сиромашни и празни,
ќе дојдам со тебе во твојот егзотичен свет,
ќе бидам слободна,
како ветер што шета на планина,
како мисла на креативец,
како лето што одмара меѓу палмите. 

Nema komentara:

Objavi komentar