nedjelja, 22. ožujka 2015.

ги веднам очите

Ги веднам очите
за да слушнам што зборуваш
дали е тоа јазикот на љубовта
онаа љубов што веќе не ме менува
оној отров што не ме убива
оној спокој што не ме поседува
ги веднам очите
само пред тебе
кога самата си ја поразувам
душата без причина.

Nema komentara:

Objavi komentar