subota, 28. ožujka 2015.

умира раката што те опишува

Ти ги носам најубавите јадења
те китам со најубавите зборови
и светам како ѕвезда
кога го изговарам твоето име
за другите сум нестабилна
како времето
за тебе сум цврста како столб,
а секогаш кога ме разочаруваш
умира раката што те опишува.

Nema komentara:

Objavi komentar