utorak, 14. travnja 2015.

втор идентитет

Срцата се захефтани
портите се затворени
а јас сум уморна
како ден што си оди
го земам својот втор идентитет
и во себе кажувам молитва
што никој не сака да ја чуе
посетувам големи градови
со осамени лица
го градам како заштитен ѕид
го одгледувам како цвеќе
својот втор идентитет.

Nema komentara:

Objavi komentar