utorak, 28. travnja 2015.

остани сам со себе

Остани сам со себе
додека се сменат
годишните времиња во еден ден
додека да помине ноќта
додека да ме заборавиш
и преболиш

Кога последен пат 
се разминавме
почувствував како твојот поглед
паѓа врз мене
слатки морници поминаа
низ моето тело
дожд од несигурност
ми ја растажи душата
не сме еден за друг
остани сам со себе.

Nema komentara:

Objavi komentar