četvrtak, 7. svibnja 2015.

ми се скрши часовникот

Ми се скрши часовникот
останав млада
и заробена во времето
почнав внатрешно
да венам и умирам
ми ставаа камења во лебот
за да не поминам лесно
во овој тежок живот
ми се скрши часовникот
уште собирам парчиња
под нозете на другите
за да го составам
 и продолжам понатаму.

Nema komentara:

Objavi komentar