petak, 26. lipnja 2015.

несреќна жено

Несреќна жено
од магла и од хартија
жено со лоши намери
убава само за своето огледало 
немаш време да ме проколнеш
немаш време за бисерни ѓердани 
немаш време да го родиш
својот нероден син,
несреќна жено
ти вели мојот видовид дожд од поезија. 

Nema komentara:

Objavi komentar