nedjelja, 28. lipnja 2015.

звукот на моето име

Ги праќаш змиите да ме изедат
додека се вртам по едно неродно дрво.
Ги тераш ветрот и дождот
заедно да ми го превртат чадорот
и животот наопаку.
Ме бришеш од секаде,
а јас се појавувам на сите страни,
за да ти покажам дека нема спас
од звукот на моето име. 

Nema komentara:

Objavi komentar