utorak, 30. lipnja 2015.

во стаклената градина

Ме стемни во стаклената градина,
од бракот на розата и зумбулот
се роди кокиче.

Во буре со вино
ме фрлија во просторот 
меѓу сонцето и месечината,
молчејќи ѕвездите им ги ожнеав. 

Жива ме вратија 
во стаклена градина да остарам,
и да не се плашам од лошите луѓе,
затоа што имам едно умирање
и поезија за девет животи. Nema komentara:

Objavi komentar