utorak, 23. lipnja 2015.

низ солзи и смеа

Низ солзи и смеа ветувам,
ќе ја извадам зората
од кората на јаболкото
што го гризам,
ќе те вратам назад
ќе ги поправам сите твои брчки
ќе те сакам како порано
ќе ги отфрлам строгоста и совршенството,
репризно ќе се заљубам во тебе,
низ солзи и смеа ветувам
во ветувања закопана останав.

Nema komentara:

Objavi komentar