četvrtak, 25. lipnja 2015.

сè ќе помине

Сè ќе помине
и популарноста на книгата
што ја читаш
и тајните ќе бидат отворени
кога ќе им помине рокот на употреба
и љубовта и заљубеноста ќе се прегрнат
и духот ќе биде слободен
сè ќе помине
животот ќе си ја истрча
зацртаната патека набрзина
светот ќе се преврти наопаку,
а луѓето ќе останат исти. 

Nema komentara:

Objavi komentar