utorak, 3. listopada 2017.

по навика

По навика
размислувам додека спијам
станувам рано
пред поздравот на сонцето
пишувам моќно
испиеното кафе 
го менувам за прочитана книга 
и обратно.

По навика 
одам пеш по улици 
со боја на облаци
и знам колку ми недостигаш
а сите други те имаат
помалку или повеќе 
во ова множество 
од маски и површни луѓе.

Nema komentara:

Objavi komentar