nedjelja, 15. listopada 2017.

завет од младоста

Те поттиснав на сите фронтови 
за да ти докажам
дека оној што се откажал од добрината
никогаш не бил добар. 

Те сакав многу 
те преболував бавно
го корнев секој дел од мојата душа
што те бараше во мноштвото обични луѓе
а беше мој непребол
беше мој завет од младоста.

Nema komentara:

Objavi komentar