petak, 6. listopada 2017.

прстени од пепел

На моите раце се бришат прстени од пепел. 

Јас сум дете на црквата 
извирам од еден поток. 

Додека трчам по добро
злото ми е зад петици
и ги крши сите прави линии
испишани во песокот. 

Во твоите очи 
два различни света војуваат. 

Јас сум дете на црквата
те гледам низ прстени од пепел
и полека го напуштам 
твоето срце. Nema komentara:

Objavi komentar