srijeda, 18. listopada 2017.

оган и прав

Луѓето носат оган и прав во очите
и безпоштедно се китат со туѓи перја
а ние ќе со одиме кога сакаме
ќе заминеме
кога ќе ни здодее дождот од несакани зборови
ќе се спомуваме по безброј пати на исти камења
и ќе дозволиме времето да ни биде учител

Nema komentara:

Objavi komentar