četvrtak, 5. listopada 2017.

снежно дете

Отвараш врати и ходници во моето минато 
темно е
светлината се крие под перница
а јас сум снежно дете 
не допирај ме со твоите меки раце 
не земај ме во твојата топла прегратка
јас сум снежно дете 
се топам од среќа и несреќа.

Nema komentara:

Objavi komentar