petak, 10. studenoga 2017.

себичен човек

Полетај со сопствени крилја 
на пуст остров 
за да не бидеш во кожата 
на себичниот човек
што ќе изгори 
во здружен оган од свеќи
налик на сонце меѓу ѕвезди. 
Биди господар на својата душа
кога до тебе ќе допре 
гневот и гревот
на себичниот човек.

Nema komentara:

Objavi komentar