četvrtak, 9. studenoga 2017.

тапија од животот

Не плаши се од крикот 
на лошите луѓе 
што ќе ги сронат твоите добри дела 
и од планини со злато 
ќе направат прашина
тепих за своите неважни чекори 
еден ден сите карти ќе бидат отворени 
сите зборови ќе бидат кажани
ќе се разбереме со скршени погледи
и половични шепоти
еден ден предавниците ќе бидат предадени
и ќе си одиме секој по свој пат 
со својата тапија од животот. 

Nema komentara:

Objavi komentar